13 jun - 12 sep

Utställning, Perssons Magasin

Här är det

Sommarens utställningar.

På Perssons Magasin i Löa är det även i sommar konstutställningar.

12 juni-8 juli: Torbjörn Hahne: Bildkonstnär och skulptör
Torbjörn Hahne kommer från Dalarna och är utbildad vid Konstfack i Stockholm. Han har vidareutbildning inom glas- och emaljkonst.
Leran är hans främsta material som inbjuder till många olika uttryck och processer i skapandet. Bilder, reliefer och skulpturer skapas i stengodslera. Torbjörn arbetar i många led med skisser, måleri och fotografier som överförs på screenramar. Tryckningen sker sedan med olika färgade pastor och oxider. Ek- och granskogen i Hindås, är för Torbjörn en viktig inspirationskälla i skapandet. Bilderna har kroki som utgångspunkt och kroppsformerna kommer igen i hans skulpturer och reliefer. De bränns mest i sk. Rakubränning där han ”målar” med elden och oxiderna. Rakun härstammar från Japan (1500-talet) och är en snabb process där hetta och reducering skapar de många olika effekterna ex crackeleringar och regnbågsfärger. Torbjörn gör också egna jordfärger från sand och lera.

10 juli-5 augusti: Gunilla Lindman: Akryl och mixmedia
Gunilla har utbildat sig via Konstskolan i Stockholm, genomfört en Bildterapeutisk utbildning vid Umeå Högskola samt heldagsstudier och kreativt måleri vid Folkuniversitetet i Stockholm.

7 augusti-12 september: Kerstin Liljedahl och Cici Rettig

Utställningarna kan ses onsdag-söndag kl. 11.00-16.00

Arrangör: Perssons Magasin

Här är det