22 jun - 30 sep

Utställning på Frövifors Pappersbruksmuseum

Här är det

Följ med på spännande vandringar i papprets värld.

I år har man laddat upp med tre stycken utställningar med papperstema, förutom de ordinarie utställnigarna på Frövifors pappersbruksmuseum.

  • Papperssamlarna- En nostalgifylld utställning om att samla på pappersföromål. Samlare berättar om och visar ett smakprov ur sina samlingar, allt från bokmärken, frimärken, klippdockor till spypåsar.
  • Studio Fideli- Papperskonstnären Fideli Sundqvists magiska bilder. Vid en första anblick är det lätt att tro att Fidelis fotografier är digitala illustrationer. Men sanningen är att de är konstruerade av skickligt utskurna och vikta, tredimensionella pappersskulpturer, arrangerade till sagolika miljöer och frusna ögonblick.
  • På Tapeten- Nypremiär av den populära utställningen som visar historiska tapeter från 1700-talet fram till modern tid. Tapeten är en tydlig trendmarkör genom historien. Från att ha varit en dyrbar vara få förunnad, tillverkad i sidentyg, linnepapper eller förgyllt läder, blev den under 1800-talets industrialisering en billigare produkt att tillverka. Plötsligt hade gemene man möjlighet att uttrycka tycke och smak i sitt hem genom att tapetsera i större grad än tidigare.

Utställningarna kan ses tis – lör kl. 10-16 t.o.m 30 september.

Arrangör: Frövifors Pappersbruksmuseum

Här är det

Information

PRIS:

 70 KR


BESKRIVNING:

Ungdom 11-18 år, 30 kr. Barn under 11 år, fri entré.