19 jun - 31 aug

Utställning, med tema böcker

Här är det

Sommarens konstutställningar på pappersbruksmuséet.

De tre utställningarana som under sommaren visas på Frövifors Pappersbruksmuseum har alla någon koppling till temat "böcker". Utställningarna visas mellan 19/6-31/8, tisdag-lördag kl. 10.00-16.00.

Konstnären Cecilia Levy tillverkar objekt i papier machéteknik med papper från gamla böcker. I en del av utställningen ”Extrakt” visas läkeväxter lämpade att göra avkok, s.k. infusioner på. Inspirationen har hämtats från antika botaniska illustrationer.

Avgångseleverna på bokbinderiutbildningen på Leksands folkhögskola har arbetat med olika utmaningar under året, och variationen är stor mellan tekniker, material och uttryckssätt. Utställningen ”Build/Bind” visar prov på både klassiskt, modernt och historiskt bokbinderi.

I utställningen ”Ur Arkivet” presenteras ett urval av böcker och andra föremål från Pappersbruksmuseets arkiv som bär på en spännande historia.

Under sommaren hålls kortare kurser och drop-in-verksamheter kopplade till utställningarna. Aktiviteterna riktas både till barn och vuxna, mer information finns på hemsidan.

Arrangör: Frövifors pappersbruksmuseum

Här är det

Information

PRIS:

70 KR

 

BESKRIVNING:

Vuxna: 70 kr
Barn 11-18 år: 30 kr
Barn under 11 år: Fri entré

Kulturarvskortet ger 50 % rabatt på entréavgiften. Medlemskortet uppvisas i receptionen.